Nu este un secret că, dacă nu faci exerciţii fizice sau mănânci gustări bogate în calorii la ore nepotrivite, există riscul să iei în greutate, însă există şi obiceiuri mai puţin evidente, precum ora la care te duci la culcare sau multitaskingul, care îţi pot influenţa greutatea corporală.
1. Statul la televizor până la ore târzii
Dacă stai până la ore târzii în fața televizorului, te poţi îngrăşa cel puţin două kilograme într-o lună, potrivit unei cercetări realizate la Universitatea Northwestern. Oamenii de ştiinţă au constatat că persoanele care petrec mai mult timp în fața micului ecran consumă mai multe alimente, ceea ce înseamnă aproximativ 248 de calorii în plus în fiecare zi. În plus, regimul lor alimentar este defectuos, iar indicele de masă corporală este mai mare, spre deosebire de persoanele care merg la culcare devreme. Consumul alimentelor pe timpul nopţii, atunci când de fapt ar trebui să dormi, poate face ca procesarea caloriilor să fie diferită ca în timpul zilei. Pentru a reveni la un program de cel puţin opt ore pe noapte, scurtează-ţi programul de stat în faţa televizorului cu câte 15 minute în fiecare seară. Înainte de a adormi, este recomandat să nu consumi gustări bogate în calorii, precum îngheţată sau ciocolată. Dacă simţi nevoia unei gustări, poţi opta pentru cele sănătoase, cum ar fi strugurii, fructele de pădure sau cerealele bogate în fibre.
2. Călătoriile în interes de serviciu
Uneori, timpul petrecut departe de casa ta are efecte negative asupra greutăţii tale. Potrivit unui sondaj realizat de Universitatea Columbia, persoanele care călătoresc în interes de serviciu sunt mai susceptibile de a avea un indice de masă corporală mai mare şi manifestă un risc crescut de obezitate. Călătoriile se realizează în mare parte cu maşina, motiv pentru care alimentele consumate nu sunt printre cele mai sănătoase. Snacks-urile