Călin Nistor, propus pentru funcţia de procuror şef adjunct al DNA, vrea ca interceptările şi înregistrările audio-video în dosare să fie folosite doar dacă faptele vizate nu pot fi probate prin alte mijloace, pentru a evita "intruziunea în viaţa intimă a unei persoane".
Călin Nistor şi-a început cariera de magistrat în 1995, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, unde a activat până în 1996. Între 1996 şi 2000, Nistor a fost avocat în Baroul Vâlcea, apoi a revenit în magistratură, tot la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani. În perioada 2003 - 2005, Nistor a fost magistrat la Parchetul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, iar din 2006 până în 2008 la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Structura Centrală.
Călin Nistor a ocupat funcţia de procuror şef al DNA Serviciul Teritorial Piteşti între 2008 şi 10 martie 2013. Din 11 martie a fost delegat în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar din 10 mai a fost delegat ca procuror şef adjunct al DNA.
Procurorul Călin Nistor a absolvit în 1993 Facultatea de Agronomie din Craiova, iar doi ani mai târziu şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Craiova.
Magistratul a întocmit peste 45 de rechizitorii, prin care au fost trimişi în judecată demnitari, arbitri de fotbal, oameni de afaceri, printre care se numără şi Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, şi omul de afaceri Cornel Penescu. În dosarele pe care procurorul le-a trimis în instanţă nu s-a înregistrat nicio achitare şi nici nu au fost restituite la Parchet.
Călin Nistor îşi prezintă joi proiectul de management pentru funcţia de procuror-şef adjunct al DNA în care a fost propus de ministrul Justiţiei şi va răspunde întrebărilor membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
Procurorul Căli