Unul dintre cele mai mari are vândute 80% din apartamente, dar nu a găsit încă ocupanţi pentru birouri. Marile proiecte de turnuri cu funcţiuni diferite sunt blocate.
Cele două proiecte imobiliare mixte mamut pentru piaţa locală în care este implicat omul de afaceri Arpad Paszkany sunt în aşteptare, fără termene de relansare.
„Nu prea e un moment bun pentru investiţii în piaţa imobiliară de la Cluj, mai ales că nu există încă nici noul Plan Urbanistic General, aşteptat de câţiva ani. Proiecte foarte mari nu au apărut în ultima perioadă. În ceea ce mă priveşte, am mai adăugat un etaj pe Sigma, dar cam atât deocamdată", a menţionat Paszkany. Unul dintre cele două proiecte lansate înaintea crizei viza ansamblul Sigma Towers. Acesta cuprinde, în proiect, două imobile-turn (T) şi are rezervat un teren de 2 ha în zona complexului deja existent, Sigma. T1 are prevăzută o suprafaţă de 85.000 mp, 27 de etaje şi include 110 apartamente, un hotel, sală de conferinţe şi spaţii de birouri de clasa A. Spaţii pe două niveluri subterane au fost gândite pentru un club, iar ultimele două etaje ale turnului au fost rezervate pentru birourile Sigma.
Potrivit primelor anunţuri, T1 ar fi trebuit să fie deja finalizat. Mai mult, imediat după „lansarea" sa era programat debutul lucrărilor pentru T2. O dată cu T1 în Cluj urma să intre lanţul internaţional Starwood, cu un hotel Sheraton de 5*, primul din România. Conform proiectului, unitatea avea 202 camere şi termen de a deveni operaţională în 2012. Conducerea Sigma Towers a anunţat în decembrie 2008 un parteneriat cu operatorul hotelier internaţional Starwood Hotels & Resorts Worldwide. Celălalt proiect de mari dimensiuni prevede tot un ansamblu cu funcţiuni mixte: complexul Riverfront din Piaţa Abator, care deţine avize de la Comisia de Urbanism şi de la Consiliul Local, includea, pe planşetă, un centru comercial, bir