TIMIȘOARA. Nicio ședință de consiliu local fără reactualizări de tarife. Acesta pare să fie în ultima vreme sloganul municipalității. De această dată, scumpirea se referă la tarifele privind închirierea spaţiilor temporar disponibile situate în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din Timișoara.
După votul consilierilor locali, cine închiriază o cantină școlară va plăti 140 de lei pe oră, 700 de lei pe zi și 4.500 de lei pe lună.
Proprietarii cofetăriilor, patiseriilor și bufetelor din incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar vor scoate din buzunar 18 lei pentru fiecare metru pătrat închiriat.
Amplasarea de automate pentru băuturi calde sau produse alimentare sau nealimentare va costa 180 de lei/mp/lună.
Un tarif mai mare vor achita cei care dețin sau vor să deschidă agenţii de consultanţă şi intermedieri în incinta școlilor -23 lei/mp/lună.
Pentru farmacii, taxa va fi de 14 lei/mp/lună, la fel și pentru punctele de lucru ale societăţilor comerciale.
Cei care au sau vor să deschidă spații pentru activități medicale (cabinete medici de familie, cabinete stomatologice, policlinici, altele) vor achita 9 lei lunar pentru fiecare metru pătrat închiriat.
La bazinele de înot şi sălile de recuperare aflate în administrarea municipalității, tariful de intrare va fi de 12 lei pe oră de persoană, iar un abonament cu maxim cel mult 12 intrări va costa 120 de lei.
Sălile de sport se vor închiria la tarife cuprinse între 35 și 90 de lei pe oră, iar terenurile de sport la prețuri de 20 de lei/ora cele de tenis și 36 de lei/ora celelalte.
Închirierea ocazională a spațiilor din incintă pentru activități educative și recreative, seminarii, conferințe sau cursuri va costa 20 lei/ora.
Cazările în internate vor costa de la 130 de lei locul în camere cu șase paturi la 160 de lei pe lună în camere cu două patu