Ce-ați face dacă ați avea pe mână un buget de aproape 100 de mii de euro (313.558 de lei plus TVA), bani europeni, și ar trebui să promovați tradițiile județului pe o televiziune națională, în patru episoade a câte 15 minute?
Probabil că mulți dintre voi ați adopta o soluție simplă: ați organiza o licitație și ați selecta o firmă de producție care să realizeze emisiunea și s-o difuzeze pe un post TV cu audiență cât mai ridicată. Mai mult, ca să vă asigurați că treaba iese bine, poate v-ați gândi să impuneți și niște parametri de rating, să zicem între 1,5 și 3%, în prime time.
Ei bine, la Consiliul Județean Vrancea, pe moșia baronului Marian Oprișan, asemenea banalități sunt de neacceptat când vine vorba de cheltuit banii europeni. Soluțiile simple sunt pentru nemți și pentru fraierii care trăiesc doar din salariu, a decretat Daniela Olaru, colaboratoare apropiată a baronului, când a preluat managementul proiectului „Vrancea turistică“, cod SMIS 18448.
După care a modificat caietul de sarcini pentru achiziția, în cadrul proiectului, a serviciilor de realizare și difuzare a unei emisiuni TV – patru episoade de câte 15 minute – care să promoveze produsele turistice specifice zonei montane a județului (Vrancea arhaică) și a manifestării tradiționale „Boteitul oilor“. Contract în valoare de 313.558 de lei plus TVA.
Astfel, în caietul inițial, ofertanților li se impunea ca cele patru episoade să fie prezentate pe o televiziune cu rating ridicat, între 1,5 și 3%, în prime time și, în plus, ca bonus li se mai solicitau un spot publicitar și o știre despre evenimentul promovat.
După modificare, din documentație a fost eliminat bonusul, iar în ceea ce privește rating-ul, ei bine, aici apar complicația și frumusețea. Pragul minim, de 1,5%, a fost păstrat, însă a fost adăugată o mențiune potrivit căreia acesta trebuia să fi fost înregistrat î