Turiștii care aleg să se plimbe pe Clisura Dunării, din județul Mehedinți, trebuie să știe că în această zonă se află „polul” viperelor din țara noastră. În această perioadă cu atât mai mult, șerpii nu sunt deloc inofensivi.
Parcul Natural Porţile de Fier este recunoscut ca fiind una dintre zonele cele mai populate cu vipere obişnuite şi cu vipere cu corn.
Citiţi mai mult: GIGI BECALI este sfătuit să plătească TAXĂ DE PROTECȚIE în pușcărie. Deținuții versați spun cât trebuie să ”COTIZEZE” milionarul
Din acest motiv, orice turist care vrea să viziteze parcul natural trebuie să ceară asistenţa unui ranger, scrie gds.ro.Dacă până în urmă cu câţiva ani reptilele stăteau ascunse prin stânci şi locuri umbroase, acum, șerpii coboară până la drumul naţional ce leagă Orşova de Moldova Nouă.
EXCLUSIV ONLINE. Uite că se poate! În cea mai bogată comună din România se trăiește CA ÎN GERMANIA
Viperele se deosebesc de ceilalţi şerpi prin corpul scurt şi gros, cu o coadă care se termină brusc. Reptilele prezintă pe spate un desen în zig-zag, iar pe cap un semn în forma literei V întoarsă. În cazul în care o persoană este muşcată de viperă, trebuie transportată la cel mai apropiat punct sanitar. Atenție, puii sunt la fel de veninoşi ca şi exemplarele adulte.
Citiţi mai mult: Cum arată orașul din Coreea de Nord ce poate fi vizitat ÎN PREMIERĂ de turiștii occidentali | GALERIE FOTO
Cele mai mari unități medicale din zonă, spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin şi cel din Orşova, sunt aprovizionate din plin cu ser antiviperin.„În fiecare sezon estival se înregistrează un caz, maximum două de persoane muşcate. Avem pe stoc o cantitate suficientă de ser antiviperin pentru a interveni dacă este cazul“, a declarat, pentrugds.ro, Viorel Radu Gandă, managerul Spitalului din Orşova.
Ar fi însă indicat pentru turişti să aibă la ei ş