Află cum te păcălesc producătorii și supermarket-urile să cumperi alimente nesănătoase, bogate în sare, zahăr, grăsimi.
Ce să eviți și de ce:
Margarina – Grăsime vegetală modificată genetic, foarte nocivă pentru organism;
Pateul de ficat – Conținut foarte mare de sare și de „E-uri” care împiedică absorbţia vitaminelor şi a mineralelor;
Mezelurile – Sunt alimente înalt procesate. Conțin o cantitate mare de sare, grăsimi animale (colesterol) și „E-uri” foarte nocive pentru organism (acid eritorbic, nitrit de sodiu, etc.);
Cerealele - Cele mai multe cereale pentru micul dejun, inclusiv muesli, sunt bogate în zahăr și grăsimi. Cerealele sănătoase sunt cele integrale, de exemplu, grâul (comun, dur sau spelta), orezul brun, fulgii de ovăz, fulgii de orz, meiul, hrişca, quinoa;
Tăiței instant – Conținut mare de sare și grăsimi, indice glicemic ridicat, valoare nutrițională neglijabilă;
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si 5 factori care cresc nivelul colesterolului
Află cum te păcălesc producătorii și supermarket-urile să cumperi alimente nesănătoase, bogate în sare, zahăr, grăsimi.
Ce să eviți și de ce:
Margarina – Grăsime vegetală modificată genetic, foarte nocivă pentru organism;
Pateul de ficat – Conținut foarte mare de sare și de „E-uri” care împiedică absorbţia vitaminelor şi a mineralelor;
Mezelurile – Sunt alimente înalt procesate. Conțin o cantitate mare de sare, grăsimi animale (colesterol) și „E-uri” foarte nocive pentru organism (acid eritorbic, nitrit de sodiu, etc.);
Cerealele - Cele mai multe cereale pentru micul dejun, inclusiv muesli, sunt bogate în zahăr și grăsimi. Cerealele sănătoase sunt cele integrale, de exemplu, grâul (comun, dur sau spelta), orezul brun, fulgii de ovăz, fulgii de orz, meiul, hrişca