Suspansul se prelungeşte pentru Universitatea Cluj, echipă care încearcă să rămână în Liga I, după ce Federaţia Română de Fotbal i-a respins dosarul de licenţiere. Tribunalul Comercial Cluj a amânat cu o săptămână hotărârea care poate salva Universitatea sau o poate trimite în liga secundă. Clubul are nevoie ca judecătorul să aprobe planul de reorganizare, cu care să meargă apoi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
Tribunalul Comercial Cluj a amânat pentru data de 29 mai pronunţarea cu privire la planul de reorganizare al Univesităţii Cluj, club aflat în insolvenţă. Planul este necesar pentru recursul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, unde Universitatea vrea să atace decizia Federaţiei Rde Fotbal. Termenul până la care poate fi depus recursul este 31 mai. Administratorul judiciar speră ca amânarea de astăzi să nu împiedice "U" să ajungă la TAS.
"Să sperăm că nu va influenţa cu nimic; e o amânare, dar una scurtă de o săptămână, timp în care judecătorul să ceară opinia altui specialist cu privire la şansele de reuşită ale acestui plan de reorganizare", spune administratorul judiciar Horia Ţiril. "Judecătorul ne-a promis că o eventuală soluţie de admitere a planului va fi comunicată a doua zi, ca sentinţa să o putem folosi la Tribunalul de Arbitraj, unde avem termen pe 31 mai să facem recursul final".
Direcţia de Finanţe, care are de recuperat o sumă impresionantă de la club, a votat planul de reorganizare. "Direcţia Generală a Finanţelor Publice Cluj şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la planul de reorganizare la adunarea creditorilor din 17 mai, aceasta avizând favorabil planul. Suma creanţelor pe care DGFP le are faţă de Universitatea este de 6,7 milioane lei", spune Cristian Jude, director adjunct la DGFP Cluj.
Avocatul Marcel Lăzăreanu, fost portar la "U" Cluj, reprezintă trei jucători care au de recuperat bani. El