…observatorii se tem că ea ar putea duce la sărăcirea peisajului mediatic.
Continuă disputa în instanță dintre Jurnal TV și Publika TV. Mai demult Curtea de Apel a dat câștig de cauză Jurnalului, absolvindu-l de acuzația că ar fi încălcat drepturile de autor și de pretenția de a plăti mari despăgubiri. Dar Publika TV a insistat cu plângerile, obținând la Curtea Supremă de Justiție, la 16 mai rejudecarea dosarului. Apărătorii libertății presei, fără să ia partea vreunei televiziuni, atrag atenția că mărimea daunelor pretinse Jurnalului este exagerată, riscă să ducă la închiderea lui și la sărăcirea peisajului mediatic din Moldova.
Litigiul dintre Jurnal TV şi Publika TV sau Ştiri Media Grup SRL a început acum un an. Postului de televiziune Jurnal TV i s-au adus acuzaţii că ar fi dat dovadă de încălcare a proprietăţii intelectuale, fapt pentru care a fost acţionat în judecată. Avocatul companiei Ştiri Media Grup, Ion Popa spune că a trimis mai multe solicitări Jurnalului, pentru ca aceştia să înlăture încălcările semnalate:
„Pe parcursul anului 2010, 2011, 2012 noi am înaintat mai multe somaţii în adresa Jurnal ca să înlăture acele încălcări despre care îi notificam. Nu au reacţionat, de fiecare dată răspundeau că nu recunosc vreo încălcare.”
De cealaltă parte, reprezentantul Jurnalului, Dumitru Pavel spune că au reacţionat la singura sesizare ce a venit din partea Ştiri Media Grup:
„În perioada iunie 2011a fost înaintată o pretenţie la care noi am dat un răspuns argumentat, făcând referire şi la un răspuns al AGEPI-ului care a indicat expres că operele care le pretindea Publika de atunci, că le deţine, nu sunt protejate prin legea dreptului de autor şi conexe, or acelea nu pot fi considerate opere de autor.”
Dumitru Pavel este de părere că argumentele Curţii Supreme de Justiţie care a admis