O companie elveţiană vrea să cumpere perimetrele cuprifere de la Moldova nouă, care pot fi vândute, în contextul lichidării societăţii Moldomin, a anunţat astăzi ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Sursa: Răzvan VălcăneanţuSursa: cuprumin.ro
1 /.
Moldomin se află în procedură de lichidare, iar o parte din active au fost deja vândute. Statul deţine însă terenuri care ascund mai mult de o treime din rezervele de cupru ale României, a declarat Varujan Vosganian, care a adăugat că "există un interes explicit al unei companii elveţiene" pentru aceste zăcăminte.
Alţi 7 investitori sunt atraşi de privatizarea CupruMin Abrud. Totuşi, autorităţile vor ca, înainte să scoată compania la vânzare, să o redreseze, după cum a explicat Varujan Vosganian. Mâine va fi publicat pe pagina de internet a Ministerului Economiei anunţul de intenţie pentru atragerea de investitori pentru privatizarea CupruMin Abrud.
Consultant juridic, tehnic şi financiar, respectiv consorţiul Boştină şi Asociaţii şi Zamfirescu, Racoţi şi Asociaţii, va pregăti strategia de atragere a investiţiilor pentru Cuprumin, evaluarea necesarului de investiţii pentru mediu, tehnologie şi descopertă, până pe 17 iunie.
Privatizare cu repetiţie
La începutul acestei luni, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, anunţa şase investitori din Rusia, Europa şi America de Nord sunt interesaţi să dezvolte un parteneriat cu statul în vederea revigorării CupruMin Abrud. Ca şi în cazul Oltchim Râmnicu Vâlcea, şi la CupruMin Abrud s-a înregistrat un eşec anul trecut, când încercarea de a privatiza societatea a eşuat. Compania Roman Copper Corp. a câştigat licitaţia organizată pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la societatea CupruMin SA Abrud, preţul fiind de peste 200 de milioane de euro. Cele două părţi nu au reuşit să ajungă la o înţelegere, în timpul negocier