Moment de sărbătoare, marţi, 21 mai, la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii “Constantin Brâncuşi” din Craiova. Elevii şi cadrele didactice l-au celebrat pe marele sculptor Constantin Brâncuşi al cărui nume îl poartă instituţia de învăţământ preuniversitar. Evenimentele prilejuite cu acestă ocazie au debutat cu dezvelirea bustului genialului Brâncuşi.
Elevii Colegiului Tehnic de Arte şi Meserii “Constantin Brâncuşi” vor fi supravegheaţi şi îl vor simţi aproape, începând de marţi, pe cel care dă numele instutuţiei de învăţământ la care aceştia se formează. Evenimentele dedicate zilei onomastice a patronului colegiului au continuat cu o serie de acţiuni derulate de elevii liceului în care aceştia şi-au arătat măiestria şi aptitudinile dobândite.
“Este ziua patronului nostru, Constantin Brancuşi şi în acelaşi timp sărbătorim şi cei 142 de ani de existenţă a Şcolii de Arte şi Meserii. Marele sculptor a fost elev bursier al liceului nostru, iar asta nu poate fi decât o mare mândrie pentru noi. Pentru a marca acest eveniment, aşa cum se cuvine, am organizat mai multe evenimente, dar de departe cel mai important a fost dezvelirea bustului lui Constantin Brâncuşi”, a declarat prof. dr. Laurenţiu Puicin, directorul Colegiului Tehnic de Arte şi Meserii “Constantin Brâncuşi.
Elevii colegiului sunt mândri că învaţă într-o instituţie de învăţământ care poartă numele genialului sculptor Constantin Brâncuşi.
“Este o zi foarte importantă pentru mine şi pentru şcoala mea, iar pentru a marca evenimentul aşa cum se cuvine am organizat o expoziţie care a avut foarte mare succes. Este o mândrie pentru mine faptul ca fac parte din acest liceu pentru că aici am învăţat să îmi dezvolt pasiunea şi să fac din ea o adevărată meserie”, a precizat una dintre elevele colegiului.
Înfiinţată la 1 septembrie 1871 şcoala este una din primele şcoli de arte şi meserii din România