Poşta Română şi-a bugetat profit zero, pentru anul în curs, potrivit Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al companiei de stat, publicat în Monitorul Oficial.
Astfel, operatorul poştal estimează venituri şi cheltuieli în sumă egală, respectiv 1,25 miliarde lei. Din totalul cheltuielilor, în zona de exploatare vor merge în jur de 1,23 miliarde lei, în timp ce cheltuielile cu personalul vor reprezenta aproape 830 de milioane de lei. Pentru salarii au fost bugetate aproximativ 582 de milioane de lei.
Poşta Română estimează investiţii de circa 230 de milioane de lei, câştigul mediu salarial (care include şi bonusurile) ajungând la 1,77 milioane de lei pe lună.
Poşta Română are plăţi restante de 42,5 milioane de lei şi creanţe de 60 de milioane de lei.
În cadrul negocierilor care au avut loc, recent, între sindicaliştii de la Poşta Română şi conducerea companiei, la care a participat şi ministrul pentru Societatea Informaţională Dan Nica, s-a convenit să se ia în calcul disponibilizarea unui număr de 4.000 de salariaţi, din totalul de 32.000, potrivit liderului sindical Matei Brătianu, care a precizat, la vremea respectivă: "Sindicatul a agreat propunerea care vizează diminuarea numărului de personal, ca să nu se ia în calcul reducerea programului de muncă şi, implicit, a salariilor unui număr de angajaţi cuprins între 8.000 şi 10.000".
Potrivit conducerii companiei, Poşta Română nu poate achita, în prezent, salarii compensatorii.
"Cei care vor fi disponibilizaţi vor primi ajutor de şomaj timp de 12 luni şi 15-20 salarii lunare compensatorii, la nivelul de încadrare. Pentru acordarea salariilor compensatorii trebuie, însă, ca Poşta Română să fie inclusă, prin hotărâre de Guvern, în anexa OUG 116/2006 privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective", a mai spus Matei Brătianu.
Ministrul de r