Procurorii gorjeni au reuşit să dea peste cap activitatea unor salariaţi ai Spitalului Judeţean, după ce au ridicat mai multe calculatoare în ancheta privind angajările pe bani. Conducerea spitalului face demersuri pentru recuperarea calculatoarelor, în vederea deblocării unor activităţi.
La sfârșitul lunii ianuarie, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului Emil Moța de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat percheziții la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, de unde au fost ridicate mai multe documente, dar și calculatoare de la Serviciul de Resurse Umane.
Anchetatorii au căutat probe în dosarul „Angajărilor pe bani”, în care o infirmieră i-ar fi dat șefei secției ATI, Daniela Samoilă, suma de aproximativ 100 de milioane de lei vechi, care ar fi ajuns la șefa de la Resurse Umane pentru angajare. Șefa Biroului de Resurse Umane și-a înaintat imediat demisia, dar problemele la acest departament nu s-au terminat. „Noi avem o singură problemă în ceea ce privește ancheta, pentru că atunci când au fost perchezițiile s-au ridicat mai multe calculatoare și anumite documente, care ne blochează unele activități. Am făcut demersuri la parchet să ni le înapoieze în măsura în care nu mai au nevoie de ele”, a declarat Ion Dumitraș, director Firma Tetraedru Medical Consulting, care asigură managementul privat al spitalului.
TEMERI
Perchezițiile, audierile și reținerile din acest dosar au băgat frica în personalul medico-sanitar. „După această experiență nedorită, foarte multe persoane care au făcut parte din comisii la acele examene, acum nici nu vor să audă de așa ceva. Chiar va fi o problemă organizarea concursurilor viitoare din acest motiv”, a mai precizat Ion Dumitraș.
Procurorii gorjeni au reuşit să dea peste cap activitatea unor salariaţi ai Spitalului Judeţean, după ce au ridicat