Conţinutul manualelor şcolare ar putea fi modificat, Ministerul Educaţiei Naţionale lansând în dezbatere publică Metodologia privind evaluarea/reevaluarea, aprobarea, achiziţionarea şi gestiunea manualelor şcolare în învăţământul preuniversitar. Aşadar, directorii, profesorii, părinţii şi toţi cei interesaţi de problemele din sistemul educaţional sunt invitaţi să îşi prezinte ideile cu privire la îmbunătăţirea manualelor şcolare, pe care elevii le vor primi la clasă. Sunt aşteptate propuneri inclusiv pentru modificarea manualelor de clasa I.
Directorii unităţilor de învăţământ din judeţ apreciază iniţiativa Ministerului şi consideră că ar fi necesară o schimbare în ceea ce priveşte conţinutul manualelor. „Pentru clasele mici ar fi ideal să existe manuale atât în format tipizat pentru fiecare elev, cât şi online. Doar 10% din elevii de la ţară dispun de calculator acasă, mă refer la copiii de la şcoala mea, dar cred că nici la oraş nu are toată lumea calculator. Modificări ar trebui făcute, vorbesc despre materia pe care o predau eu, matematică, degeaba ei tipăresc cărţi noi anual dacă materia este aceeaşi din 1997. Programa se schimbă, dar manualele sunt aceleaşi de ani şi ani“, a precizat Ion Purdel, directorul Şcolii din Găgeşti, comuna Boloteşti.
Pentru o corectă informare în legătură cu noutăţile, modificările şi calendarul propus de Ministerul Educaţiei Naţionale, există şi un material de prezentare, intitulat „Manuale şcolare pentru învăţământul preuniversitar“. Toate documentele pot fi accesate la adresa www.edu.ro, secţiunea Manuale şcolare pentru învăţământul preuniversitar.
Conţinutul manualelor şcolare ar putea fi modificat, Ministerul Educaţiei Naţionale lansând în dezbatere publică Metodologia privind evaluarea/reevaluarea, aprobarea, achiziţionarea şi gestiunea manualelor şcolare în învăţământul preun