Meteorologii anunţă temperaturi mai scăzute pentru zilele următoare. Norii îşi fac apariţia, iar mercurul din termometre începe uşor să scadă. Vineri vremea se ameliorează. Norii se mai risipesc şi doar în nord, în centru, la munte dar şi în sud-est mai sunt înnorări şi ceva ploi de scurtă durată.
Miercuri vremea întoarce uşor foaia, aşa că soarele va lăsa loc treptat mai ales după-amiaza şi seara norilor de furtună ce vor aduce în majoritatea regiunilor ploi de vară, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 20…25 l/mp şi este posibil să cadă şi grindină. În regiunile sud-estice astfel de manifestări vor fi pe spaţii mai restrânse. Deşi în vestul, nordul şi centrul ţării se mai răcoreşte puţin, astfel că temperaturile vor porni de la 19 grade în aceste zone, în sudul şi sud-estul ţării rămâne în continuare deosebit de cald, cu până la 33 de grade în Lunca Dunării.
Joi norii gori întunecă cerul o bună parte a zilei şi pe arii extinse aduc averse, chiar cu caracter torenţial, fulgere, tunete şi intensificări ale vântului ce pot avea şi aspect de vijelie. În urma ploilor abundente se pot adună local peste 20, 25 l de apă pe metrul pătrat şi sunt posibile căderi de grindină. La amiază termometrele vor arăta valori maxime de la 17 grade în Banat şi în Crişana dar şi în estul Transilvaniei, unde vremea e chiar răcoroasă pentru data din calendar, până la 31, 32 grade în estul Munteniei şi în zona continentală a Dobrogei, unde este încă deosebit de cald pentru a doua decadă a lunii mai.
Vineri vremea se ameliorează. Norii se mai risipesc şi doar în nord, în centru, la munte dar şi în sud-est mai sunt înnorări şi ceva ploi de scurtă durată. Vântul suflă mai tare la munte şi în regiunile extracarpatice iar valorile termice, în cea mai mare part