Spre ca declaratia mea politica de astazi sa nu alimenteze vreun nou scandal. Ar fi nefiresc ca ea, declaratia, sa fie interpretata ca un atac impotriva directorului SRI. Sau, Doamne fereste, ca o provocare pe agenda USL. In definitiv nu ii cer puternicului sef al celui mai puternic serviciu secret din Romania decat sa isi faca datoria. Pentru care este platit din bani publici. Sa raspunda unui atac impotriva sigurantei nationale.
O simpla interceptare ilegala, urmata chiar de devoalarea ei catre opinia publica, nu reprezinta un act ostil la adresa statului. Ci doar o infractiune de drept comun. Dar suntem noi in prezenta unui asemenea scenariu atunci cand ne referim la cele doua grave incidente produse saptamana trecuta, cand pe rand au fost interceptate discutiile din staff-ul Partidului National Liberal si apoi din staff-ul USL? Am convingerea ca raspunsul potrivit este negativ.
Si iata de ce cred eu ca, prin respectivele interceptari, avem de-a face cu un atac la siguranta nationala. In primul si in primul rand, prima interceptarea s-a produs in sediul unui partid politic. Fapt deosebit de grav. Acolo nu se aflau simplii liberali. Ci sefi de organizatii, vicepresedinti ai partidului, ministrii si, in plus, parlamentari. Demnitari de prim rang ai statului roman. In frunte cu Crin Antonescu care este nu numai presedinte PNL, nu numai candidat la cea mai inalta functie in stat, nu numai copresedinte USL, ci si, prin insusi faptul ca este plasat in fruntea Senatului, el detine a doua pozitie de conducere in Romania. Nu este mai putin important faptul ca nu era o reuniune oarecare. Era un bilant al modului in care reprezentantii PNL au condus o serie de ministere, o discutie asupra strategiei lor viitoare si, nu mai putin, acolo au fost semnalate disfunctionalitati in modul de lucru al Guvernului si al USL. Toate aceste lucruri s-au aflat pe agenda staf