Consilierii locali PNL condamnă modul în care Direcţia Tehnică a Primăriei Cluj-Napoca fundamentează investiţiile din bani publici.
Pentru renovarea unui apartament în centrul Clujului compartimentul Primăriei a venit în faţa consilierilor cu un preţ de 1.300 de euro/mp. „Am avut senzaţia că directorul tehnic lucrează pentru vreo firmă privată", a atras atenţia consilierul Doru Stoica.
Administraţia locală intenţionează să reabiliteze un apartament din patrimoniul oraşului situat pe I.M Klein nr.3, nefolosit de 20 de ani, după cum a explicat Direcţia Tehnică în referatul care fundamenta investiţia, prezentat consilierilor local la şedinţa din 16 mai.
Potrivit studiului de fezabilitate realizat de Cubicon Invest cu semnătura inginerului Cristian Cuceu, lucrările de reabilitare a spaţiului (parţial demolare şi refacerea pereţilor, rezultând o suprafaţă utilă de peste 133 de mp) pe partea de construcţii şi montaj au fost estimate la peste 134.000 de euro.
Consilierii locali PNL au atras atenţia că este vorba despre o valoare mult prea mare, care nu corespunde situaţie reale de pe piaţă, în cazul unei lucrări similare, fie ea şi în centrul istoric. „Sumele sunt exagerate. Ceva cu siguranţă este greşit pentru că nu suntem la Londra ca să renovăm un spaţiu cu 1.300 de euro", a subliniat consilierul Dan Tarcea. „Cu siguranţă s-a greşit moneda", a adăugat consilierul Doru Stoica.
În schimb, proiectantul a menţionat că este vorba despre o lucrare complexă care implică demolarea unei părţi a clădirii, refacerea împrejmuirii, racordarea la utilităţi, amenajarea zonei verzi. „Este o lucrare dificilă. Este o estimare, aşa a fost tema de proiectare. La licitarea proiectului tehnic, alta va fi situaţia", a adăugat acesta.
Argumentele nu i-au convins pe consilierii locali. Aceştia au mai subliniat că, în conformitate cu studiul de fezabilitate rea