Până acum, oamenii de știință nu dețineau multe informații despre abilitatea oamenilor de a simți compasiunea, însă cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin au ajuns la concluzia că oamenii pot fi antrenați pentru a deveni altruiști.
Un grup de cercetători de la Centrul de Investigație a Minților Sănătoase din cadrul Universității din Wisconsin a publicat prima teză care pune în discuție antrenamentul pentru compasiune.
”Întrebarea noastră fundamentală a fost <>” a declarat Helen Weng, coordonatorul cercetării. ”Concluzia la care am ajuns noi este că, da, se poate”, a adăugat ea. <
Potrivit Psychological Science, în cadrul acestui studiu, câțiva tineri adulți au fost rugați să mediteze cu privire la compasiune, o tehnică budistă menită să sporească sentimentul de milă față de oamenii care suferă. Participanții au fost rugați să se gândească la un moment din viață când au fost puși față în față cu o persoană suferindă pe care o doreau însănătoșită. În cadrul acestui exerciuțiu, ei trebuiau să repete în gând ”Sper să te eliberezi de suferință. Sper să fii fericit și să ai o viață ușoară.”
Mediația nu a vizat numai persoanele apropiate, ci și simple cunoștințe sau chiar necunoscuți cu care s-au întâlnit pe stradă. Punctul final al acestui exercițiu era compasiunea față de o persoană cu care au fost în conflict sau care le displace.
”Este un fel de antrenament cu greutăți Folosind o metodă sistematică, am descoperit că oamenii își pot dezvolta mușchii compasiunii. Voiam să vedem dacă oamenii își pot schimba obiceiurile emoționale într-o perioadă scurtă de timp.” a spus Helen Weng.
Acest antrenament îi poate ajuta pe oamenii care se confruntă cu probleme de socializare ca anxietatea socială. Persoanele care participă la aceste ședințe de meditații învață să-și regleze emoțiile în așa fel încât atunci când li se cere ajutorul să nu rămâ