Mulţi dintre directorii şi aleşii locali au cotizat cu sume importante la campania electorală, însă niciunul nu recunoaşte că banii daţi le-au adus statutul din prezent.
Listele de contribuabili la USL arată că cele mai mari cotizaţii au venit de la membrii PSD. De exemplu, Ady Petruşcă, director adjunct la Nova Apaserv şi consilier local, a dat în 2012 la PSD 19.000 de lei. El susţine că aceşti bani nu au nicio legătură cu funcţia de la operatorul de apă. Un alt cotizant ajuns într-o funcţie importantă este Mihai Aroşoaie, actualmente director la Serviciul de Gospodărire a Apelor.
De altfel, Răzvan Rotaru a ajuns de curând director al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, figurând cu o cotizaţie de 17.960 lei. Silvia Diaconu, directorul Casei Corpului Didactic, figurează cu 12.895 lei şi susţine că a fost ajutată de fiica ei care munceşte în străinătate.
La liberali sumele cotizate de cei ajunşi în funcţii de conducere sunt mai mici. Cel mai mult a cotizat administratorul public al judeţului, Radu Judele, cu 14.000 lei, în timp ce consilierul judeţean Dumitru Zmău a dat 9.750 lei.
Cele mai mari cotizaţii la partidele politice le au, însă, parlamentarii ajunşi în funcţie.
Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a ziarului Monitorul de Botoşani.
Mulţi dintre directorii şi aleşii locali au cotizat cu sume importante la campania electorală, însă niciunul nu recunoaşte că banii daţi le-au adus statutul din prezent.
Listele de contribuabili la USL arată că cele mai mari cotizaţii au venit de la membrii PSD. De exemplu, Ady Petruşcă, director adjunct la Nova Apaserv şi consilier local, a dat în 2012 la PSD 19.000 de lei. El susţine că aceşti bani nu au nicio legătură cu funcţia de la operatorul de apă. Un alt cotizant ajuns într-o funcţie importantă este Mihai Aroşoaie, actualmente director la Servi