În urmă cu doi ani şi jumătate prelua activitatea de transport feroviar a grupului Rompetrol după o licitație care a durat aproape un an, pe o perioadă de trei ani cu posibilitatea de prelungire pentru încă doi ani.
Pe lângă întregul parc de material rulant utilizat de Rompetrol Logistics, Grup Feroviar Român, compania deţinută de Gruia Stoica, i-a preluat şi pe cei aproximativ 350 de salariaţi ai companiei petroliere. În comunicatul de presă remis la finele anului 2010, GFR preciza că cei aproximativ 350 de salariaţi vor beneficia de aceleaşi condiţii şi drepturi salariale oferite de fostul angajator.
Doar că lucrurile nu s-au întâmplat aşa, decât pentru o scurtă perioadă de timp.
Astfel că mare parte din personalul preluat de la Rompetrol Logistics s-a îndreptat în instanţă pentru câştigarea drepturilor pierdute la actualul angajator.
În mai puţin de un an de zile de la preluarea celor 350 de angajaţi, GFR i-a înştiinţat pe aceştia că se va modifica contractul individual de muncă, în sensul micşorării salariului, scrie avocatura.com. “Cu toate că fusese stabilit ca în urma transferului către GFR, salariaţii Rompetrol vor beneficia de aceleaşi condiţii de muncă şi drepturi, contractul de muncă rămănând neschimbat, în luna decembrie 2011 aceştia au primit prin poştă o decizie în care se consemna faptul că se schimbă contractul individual de muncă, în sensul micşorării salariului. Astfel, peste 70 de angajaţi, mecanici de locomotivă, revizori tehnici vagoane, şefi manevră, şefi de tren sau impiegaţi de mişcare, au formulat acţiuni de chemare în judecată pentru a-şi recâştiga în instanţă postul şi salariul avute anterior”, scrie avocatura.com.
Conform sursei citate, angajaţii susţin că decizia prin care le-au fost micşorate salariile este "nelegală şi ne prejudiciază în mod vădit drepturile”, asta deoarece nu au