Ce cred părinții şi patronii marilor societăţi din judeţ despre această posibilitate
După o perioadă lungă de așteptare, au apărut în Monitorul Oficial normele metodologice care prevăd înființarea de creșe particulare de către asociații, fundații sau firme. Ideea este bine-primită, însă rămâne să vedem când va fi pusă în practică.
Pantalonarii s-au interesat deja
Inspectorul șef din cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Covasna, Keresztély Irma, a declarat că potrivit actului recent apărut, pot solicita înființarea de creșe și asociațiile, fundațiile, agenții comerciali, dar pot cere acest lucru și școlile sau grădinițele. „Aceste unități de învățământ antepreșcolar vor fi evaluate de Agenția Română de Asigurare a Calității Învățământului” – a declarat Keresztély, care a menționat că primii angajatori interesați de înființarea de creșe au contactat deja Inspectoratul. „Avem deja câteva firme care s-au interesat, este vorba de cele două fabrici de confecții ale domnului Dietrich Bock, RHM Pants de la Estelnic și TTC din Sfântu Gheorghe. Reprezentanții acestor fabrici și-au exprimat intenția de a înființa creșe pentru copiii angajaților” – afirmă inspectorul șef.
Idee bună – spun patronii
Ideea emiterii unor norme în vederea posibilității de a înființa creșe la nivelul firmelor i se pare mai mult decât binevenită și proprietarului Bertis, Berszány Tibor, care consideră că poate fi o soluție foarte bună pentru firmele mari, cu mulți angajați, care doresc să vină în întâmpinarea necesităților acestora.
„Nu am văzut încă aceste norme, nici nu știam că au fost emise, însă consider că e o idee foarte bună, care în alte state funcționează foarte bine. Eu aș fi deschis către așa ceva, am peste 400 de angajați, cred că ar fi o măsură care ar mulțumi și ar fideliza oamenii, plus că le-ar crește randamentul”, a declarat Berszány Tibor. @N_