Taxele şi impozitele cetăţenilor din Ţânţăreni merg integral pentru plata angajaţilor primăriei. Suma la care se ridică salariile anual este de circa şase miliarde de lei vechi. Primăriţa din Ţânţăreni spune că mai bine amână unele investiţii în localitate, decât să-şi lase subalternii fără salarii, făcând referire la primarii care au restanţe la plata salariilor angajaţilor.
Primăriţa din Ţânţăreni, Maria Vasilescu, spune că nu ar permite ca angajaţii săi să nu-şi ia salariile lună de lună. Precizează că mai degrabă ar lăsa investiţiile pe locul secund decât să nu-şi plătească angajaţii. În acest context, spune că nu înţelege primarii care au restanţe la plata salariilor personalului din primării. “Bine că avem bani de salarii, văd că alte primării n-au nici bani pentru asta. Eu sunt la al cincilea mandat şi niciodată nu mi s-a întâmplat să nu dau salariile, nici măcar să mă treacă o lună în care să nu dau salariile la angajaţii mei. Noi avem un singur buget, pe care atunci când îl aprobăm la început de an prevedem bani pentru toate capitolele. Întâi salariile şi din ce mai rămâne mai fac ceva, o bucăţică de drum, dacă mai rămâne ceva, dacă nu, asta e”, a spus Maria Vasilescu, primarul comunei Ţânţăreni.
Drăguşin: Am avut restanţe salariale şi de şase luni
Una dintre primăriile care înregistrează întârzieri la plata salariilor angajaţilor este cea din Cruşeţ. Primarul Viorel Drăguşin spune că investiţiile făcute în localitate i-a lăsat fără bani la buget. Edilul a răspuns şi la afirmaţia primăriţei din Ţânţăreni “Mai avem restanţe la salarii, o lună, pe aprilie. Aş avea nevoie de vreo 600 de milioane pentru plata integrală a lor. Dânsa nu a avut şapte proiecte în derulare în anul precedent, cum am avut eu. Asta e situaţia cea mai favorabilă, pentru că am avut restanţe salariale de şase luni în anii precedenţi, în guvernarea Tăriceanu, şi le-a