108 elevi, pasionaţi atât de matematică cât şi de literatură, au participat ieri la Concursul Naţional Interdisciplinar „+/- Poezie”. Preşedintele de onoare al Concursului Naţional Interdisciplinar „+/- Poezie”, Solomon Marcu, a declarat că participanţii sunt din ce în ce mai buni. „Pe baza a ceea ce au scris elevii anul trecut şi acum doi ani, rezultatele au fost de fiecare dată peste aşteptările noastre. S-a văzut că noi nu realizăm potenţialul lor real şi îi tratăm la un nivel inferior. Când îi priveşti, pe chipurile lor se vede cât de deştepţi sunt”, a spus Solomon Marcus.
Elevii susţin că subiectele nu au fost grele. „Nu au fost foarte grele subiectele, s-a dat din ceea ce am lucrat. Nu mă aşteptam să fie altfel. M-am uitat pe subiectele din anii precedenţi şi am văzut structura. Am participat şi la Concursul «Solomon Marcus», avea o temă istorică şi alte două exerciţii”, a spus Andra Elena Mircea, elevă în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani.
Mina Rusu, oficial din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, preşedinte executiv al concursului, a apreciat la rândul său înalta ţinută şi pregătirea elevilor. Aceasta spune că elevii şi-au arătat adevărata valoare şi au demonstrat totodată seriozitate şi pasiune pentru tot ceea ce fac. „Anul acesta, domnia sa, Solomon Marcus, s-a implicat mai mult decât în ceilalţi ani în realizarea subiectelor pe care copiii le-au primit. Subiectul propus pentru concursul care îi poartă numele, care este un concurs opţional, este unul absolut deschis şi scos din canoanele baremului, care încorsetează. Oricum, nu propune o tratare monodisciplinară, ci transdisciplinară. Înseamnă foarte mult, pentru că elevii aceştia, la acest concurs, pot să scape de obsesia programei. Subiectele acestea sunt pentru copii deştepţi, nu pentru cei buni la română sau la matematică. Dacă este copilul deştept, ia