În primul trimestru al lui 2013, economia autohtonã s-a situat pe locul trei în Uniunea Europeanã, dupã Letonia si Lituania, în ceea ce priveste evolutia fatã de aceeasi perioadã a lui 2012.
Într-o conferintã organizatã la Guvern în ianuarie 2012, un expert din cadrul Ministerului Afacerilor Europene prezenta, în premierã, calendarul actiunilor pe care autoritãtile urmau sã le bifeze în vederea pregãtirii pentru exercitiul financiar 2014-2020.
Spilcuim din documentul prezentat la acea vreme: în perioada mai-iulie trebuiau puse la punct analizele socioeconomice ale tãrii, apoi, pânã în septembrie urmau sã fie definite „nevoile de dezvoltare si prioritãtile strategice de dezvoltare”, pentru ca în septembrie 2012 sã fie deja stabilitã lista de programe operationale pentru urmãtorul interval.
Alege noul Civic Diesel! Testeazã noul Civic Diesel 1.6 cu 120 CP si consum de 3.6 l/100 km! Aflã mai multe!
Prin toamnã, pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE) apãrea un nou calendar, în care activitãtile fuseserã decalate cu câte trei luni. Automat, discutiile privind întârzierile nejustificate ale autoritãtilor de la Bucuresti s-au întetit, iar tot mai multi specialisti s-au arãtat îngrijorati de stadiul nefericit al programãrii.
Ulterior, lucrurile s-au calmat, functionarii din minister si-au continuat treaba de „laborator”, cum le place atât de mult sã-si alinte activitatea. Acum suntem aproape de finalul lui mai, toate documentele anterioare de programare au dispãrut si au fost înlocuite de o nouã „foaie de parcurs”. Din comunicatele publicate pe site-ul MFE, aflãm cã, „începând cu luna martie 2013, partea românã a avansat în elaborarea analizelor socioeconomice” – analize care, sã ne amintim, trebuiau finalizate în vara anului trecut. Cu jumãtate de an înainte de demararea noului exercitiu financiar, nu avem încã un document final cu n