Nistor Călin, avizat pozitiv de CSM pentru funcţia de adjunct al şefului DNA, a declarat, joi, că absenţa unor dosare de corupţie de anvergură într-o anumită zonă nu înseamnă că "acolo e o oază de cinste", dând ca exemplu experienţa persoanală de la Piteşti.
Nistor a fost audiat joi de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care l-a avizat pozitiv pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Întrebat de Gheorghe Muscalu, membru al Secţiei de procurori din CSM, la interviu, cum vede organizarea la nivelul structurilor teritoriale ale DNA şi dacă nu crede că pentru mai multă eficienţă ar fi necesar să existe mai multe birouri teritoriale înfiinţate, Nistor a răspuns că ar fi necesară înfiinţarea mai multor birouri la serviciile teritoriale care performează.
"Pentru că acolo, dacă vorbim statistic, avem impresia că în anumite zone nu e corupţie. Dacă şi la Piteşti, când m-am dus eu, în anul anterior se soluţionaseră doar două cauze cu rechizitoriu, credeai că, dom'le, acolo e o oază de cinste, şi după aceea ce-a urmat...Cred că ar trebui înfiinţate birouri teritoriale, dar în cadrul structurilor care performează, care au volum de activitate mare", a spus Nistor Călin.
La finalul audierii, Nistor Călin a declarat că "nu poate fi evaluat gradul de corupţie după activitatea unui serviciu" al DNA. "Dacă nu-s dosare de anvergură ajunse în instanţă, nu înseamnă că acolo e o oază de cinste", a mai spus procurorul.
Întrebat de procurorul Gheorghe Muscalu cum vede schimbul de date şi informaţii cu parchetele de pe lângă tribunale, pe zona corupţiei, şi cu celelate direcţii specializate ale Ministerului Public, despre care vorbeşte în proiectul său, Nistor Călin a răspuns că există deja acest schimb de informaţii, dar şi-ar dori ca acesta să fie mai prezent între DNA şi Di