Foarte rar se întâmplă ca serialele să fie pornite de la bun început pe un drum atât de greșit precum Continuum. Aștept, de șase episoade, o schimbare de direcție, o chestie care să-mi spună că nu-i un serial gândit și scris în Pipera, dar cred că mai am de așteptat. Probabil că, la un moment dat, se va întâmpla ceva, dar, deocamdată, ăsta e cel mai horror serial pe care l-am văzut vreodată.
Nu vă gândiți că sare sânge pe pereți, că drujbe malefice fugăresc cetățeni responsabili. Nici vorbă. E mai nasol de atât.
Acțiunea începe în 2077, când guvernele, impotente, au căzut de ceva vreme, iar locul lor a fost luat de un congres al corporațiilor. Exact. În 2077, corporațiile conduc lumea. Pe față. Există, aparent, și oameni care nu sunt de acord cu această chestie, reuniți într-un grup de rezistență, numit Liber8. Autoritățile corporatiste nu prea sunt, la rându-le, de acord cu activitățile Liber8, așa că-i vânează pe membrii grupării și, considerându-i teroriști, îi condamnă la moarte pe câțiva dintre lideri. În ziua execuției, cu ajutorul unor gardieni corupți (există din ăștia și în 2077, n-am scăpat de ei), teroriștii reușesc o evadare în timp. Doar că, în loc să nimerească doar cu șase ani în urmă, pică în Vancouver-ul anului 2012. Și nu singuri, ci însoțiți de o polițistă a anului 2077 și de costumul ei de super-erou.
Întâmplările în sine sunt mai mult sau mai puțin importante. Importantă cu adevărat, pentru noi, este viziunea scenariștilor asupra corporatismului. Căci, iată, cineva ne spune în față, deschis, că onor corporațiile sunt OK, iar cei care le sfidează sunt niște teroriști. Cel puțin în primele șase episoade, membrii Liber8 sunt zugrăviți atât de sumbru (criminali, drogați, foști soldați care au nevoie de glandele pituitare ale unor nevinovați pentru a-și prepara steorizi etc.), încât nu poți crede decât că cei care luptă împotri