Marele actor a învăţat de tânăr să gătească şi a devenit un fan al mâncărurilor româneşti. El recomandă cititorilor EVZ o reţetă surprizătoare: Ciorbă de peşte cu raţă. Sursa: NICU DÎRDÎIAC
Nu poţi să nu fii cuprins de emoţie când intri în biroul Directorului Teatrului de Revistă din Bucureşti. De pe perete te priveşte un imens tablou al lui Constantin Tănase. „Mă gândesc să-l scot de acolo”, zice râzând Alexandru Arsinel”. „În fiecare zi mă întreabă ce mai fac. M-am săturat să mă tot întrebe”, adăugă el. Cine ar fi bănuit că, într-o perioadă, cunoscutul actor a devenit priceput în bucătărie. „Îmi pierdeam mult timp cu gătitul, mai ales că nu-mi permiteam luxul să merg la restaurant”, îşi începe povestea culinară Alexandru Arşinel.
Pe atunci era tânăr actor la teatrul din Târgu Mureş. „Majoritatea artiştilor eram cazaţi într-un fost hotel, unde aveam o baie şi o bucătărie la dispoziţie. Uşor, uşor, împreună cu Sanda Marin, am început să învăţăm să gătim. Moşteneam şi de la mama, care era o gospodină desăvârşită şi încercam diverse feluri, care puteau fi susţinute de buzunarul nostru. Nu ştiu ce-mi reuşea cel mai bine dar sigur nu-mi lipsea niciodată ciorba sau supa”, adaugă Arşinel. „Îmi reuşeau foarte bine găluştile. Aveam un truc, de la mama.Dacă nu ies pufoase de prima dată, la sfârşit se toarnă o jumătate de cană cu apă şi se mai dă un fiert. Se umflă, sigur”, dezvăluie directorul Teatrului de Revistă.
De la „animăluţe de mare”, până la fasole iute
„Pe tot mapamondul poţi să mănânci lucruri deosebit de bune. În Italia mănânci paste şi fructe de mare, sau, cum le spun moldovenii, „animăluţe de mare”. În Australia au la dispoziţie zeci de restaurante cu profiluri diferite: chinezeşti, japoneze etc. În America, după părerea mea, în Mc Donald-urile lor se mănâncă cel mai prost din lume. Dar găseşti acolo şi lanţuri de restaurante chinezeşti şi me