La inițiativa profesorului universitar Marcel Tolcea, cursul său de la clasa de jurnalism s-a transformat într-o discuție interactivă între studenți și, surpriză, Daniel Funeriu. Fostul ministru al Învățământului i-a provocat pe studenții de la jurnalism la o discuție pe tema valorilor naționale, valori pe care Funeriu consideră că România nu le are bine stabilite. Așa cum putem spune de Franța că își bazează guvernarea pe valorile arhicunoscute (liberté, égalité, fraternité) sau Germania pe valori precum munca și onestitatea, România, deși ar avea la dispoziție un set de valori, nu pune accentul pe ele. Fostul ministru al Educației a mărturisit că istețimea, adaptabilitatea și, de ce nu, umorul, ar putea sta foarte bine în setul de valori naționale ale României. De asemenea, Daniel Funeriu consideră că aceste valori stau la baza îndeplinirii obiectivelor pe care clasa politică trebuie să și le propună. Despre cetățeni, Funeriu susține că ar trebui să se implice mai mult în asociații non-guvernamentale și viață politică, iar atunci când sunt nedreptățiți să nu le fie teamă să ceară socoteală.
Întrebat de studenți despre repercusiunile pe care le-a avut introducerea camerelor de filmat la examenul de bacalaureat, acesta a declarat că o consideră o măsură obligatorie „Mă bucur că am curățat universitățile de cei care nu meritau să fie acolo”, a declarat fostul ministru.
ALICE TRIFU
La inițiativa profesorului universitar Marcel Tolcea, cursul său de la clasa de jurnalism s-a transformat într-o discuție interactivă între studenți și, surpriză, Daniel Funeriu. Fostul ministru al Învățământului i-a provocat pe studenții de la jurnalism la o discuție pe tema valorilor naționale, valori pe care Funeriu consideră că România nu le are bine stabilite. Așa cum putem spune de Franța că își bazează guvernarea pe valorile arhicunoscute (liberté, égalité, fratern