Pre-acceleratorul pentru studenţi "Innovation Labs" a ajuns la final, iar aseară, la Tech Hub Bucureşti s-au acordat premiile pentru cele mai bune proiecte realizate de studenţi. 11 echipe s-au întrecut trei luni pentru a-şi dezvolta proiectele şi a impresiona antreprenorii din juriu.
Într-o atmosferă care amintea de intrarea la un examen, deoarece mulţi dintre studenţi erau destul de emoţionaţi înainte, a început Demo Day de la Innovation Labs. Studenţii au avut ocazia de a prezenta proiectul lor timp de cinci minute în faţa juriului. În primul rând al sălii informale de conferinţe de la Tech Hub au stat Radu Georgescu, Todi Pruteanu, Teodor Ceauşu, Alex marinescu, Daniel Dragomir, Raluca Georgescu, Daniel Enache, Gabi Iovu, Diana Olac şi George Diţă. Ei reprezentau companii mari din domeniul IT, cu prezenţă şi în România, cum ar fi Microsoft, Gecad, IXIA sau EA Sports.
„A fost cel mai apropiat proiect de un accelerator pentru studenţi care a avut loc în România şi e o investiţie care se duce dincolo de capital, ci ajunge o investiţie de suflet“, a declarat Andrei Pitiş, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Industriei de Software şi speaker-ul evenimentului.
Cele 11 echipe prezente au avut niveluri diferite de dezvoltare, dar şi idei distincte. Dacă unii s-au dus către dezvoltarea unei reţele sociale, alţii au ales o abordare mai "tech" şi au dezvoltat soluţii pentru cei care programează pe plăcile de tipul Raspberry Pi.
Echipele şi prezentările lor
Auditorium a intrat prima oară pe scena de la Tech Hub. Ei au dezvoltat o aplicaţie disponibilă deja de şase zile în Google Play prin care oferă ghiduri turistice universale. Aplicaţia vrea să rezolve trei probleme: turiştii nu ştiu ce să viziteze, nu ştiu unde se află şi, de cele mai multe ori, nu află povestea.
"Noi vrem sentimente. Turiştii mai bifează un obiectiv, dar nu ating profu