Probleme în sectorul operatorilor economici care comercializează carne şi preparate din carne. O verificare efectuată de echipele Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Iaşi, în perioada 13-17 mai, a scos la lumină o serie de deficienţe la măcelării şi restaurante, controlul finalizându-se cu amenzi de aproape 100 de milioane lei vechi şi cantităţi considerabile de carne confiscate de inspectorii sanitar-veterinari.
În cadrul acestei acţiuni de control au fost verificate peste 20 de unităţi din Iaşi. În urma celor constatate, echipa de control a aplicat o amendă de 50 de milioane de lei vechi unei măcelării din zona Gării, pentru etichetare necorespunzătoare, confiscându-se totodată aproape 120 de kilograme de carne ca urmare a lipsei documentelor de provenienţă. Alte două sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 40 de milioane lei vechi, au fost aplicate unor restaurante. Motivele l-au constituit nerespectarea condiţiilor de igienă, dar şi lipsa documentelor de provenienţă, situaţia lăsându-se şi cu o confiscare, respectiv peste 21 de kilograme de carne retrasă de la comercializare. Tot în acest interval, inspectorii sanitar-veterinari au soluţionat patru reclamaţii, în urma verificării la faţa locului aplicându-se şi o amendă de şase milioane de lei vechi, ca urmare a lipsei condiţiilor de bunăstare a animalelor.
Probleme în sectorul operatorilor economici care comercializează carne şi preparate din carne. O verificare efectuată de echipele Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Iaşi, în perioada 13-17 mai, a scos la lumină o serie de deficienţe la măcelării şi restaurante, controlul finalizându-se cu amenzi de aproape 100 de milioane lei vechi şi cantităţi considerabile de carne confiscate de inspectorii sanitar-veterinari.
În cadrul acestei acţiuni de control au fost verificate peste