Un adevărat record stabileşte promoţia 1953 a actualului Colegiu Naţional Emanuil Gojdu, ai cărei membri se vor întâlni sâmbătă pentru a sărbători 60 de ani de la terminarea liceului.
Titlu de nobleţe
Evenimentul a fost anunţat joi printr-o conferinţă de presă ieşită din tipare, la care au participat profesorii Viorel Mititean, directorul Colegiului, şi Dorel Tifor, absolvent şi profesor doar la această şcoală de-a lungul întregii sale cariere, timp de 48 de ani, precum şi profesorul inginer Ioan Cohut, preşedintele Asociaţiei Absolvenţilor Gojdişti, el însuşi absolvent din promoţia 1953.
"A fi Gojdist e ca un titlu de nobleţe", a spus referindu-se la sutele de personalităţi şi miile de medici, ingineri, economişti, jurişti şi ofiţeri de valoare care au ieşit din acest liceu profesorul Tifor, absolvent al promoţiei 1959, care a trudit apoi tot la Gojdu întreaga sa carieră, vreme de 48 de ani.
Înainte de a-l introduce pe mai vârstnicul său coleg, Tifor a mai spus că între cei 19 participanţi din totalul de 56 de absolvenţi ai promoţiei 1953, la întâlnirea programată sâmbătă cu începere de la ora 10 se vor număra şi două dintre vârfurile generaţiei - scriitorul D.R. Popescu, membru al Academiei Române, şi fizicianul Dorin Poenaru, şeful Institutului de Fizică Nucleară de la Măgurele, de lângă Capitală.
De altfel, acesta din urmă se va întâlni cu profesorii de fizică din judeţ care sunt interesaţi de acest lucru, în cursul zilei de vineri, de la ora 13, fireşte că tot la Gojdu, pentru a le împărtăşi din experienţa sa. "Asemenea întâlniri sunt nu numai foarte plăcute, dar pot fi şi foarte utile, pentru că marea tristeţe e că acum lipsesc modelele nu doar pentru elevi, ci şi pentru profesori", a apreciat profesorul Tifor.
Spiritul gojdist
Despre spiritul gojdist - caracterizat prin disciplină, muncă, respect, colegialitate şi întra