Într-o țară fără ieșire la mare sunt șanse să nu fi existat Tudor Chirilă (foto webpr.ro)
Poate cel mai bun vecin al României, cu mult timp înainte să bage all-inclusive la bulgari, a fost Marea Neagră. Fără ea, eram altfel percepuți și din punct de vedere geopolitic, și aveam și alte tabieturi sezoniere, precum:
- De 1 Mai românii invadau râurile, lacurile și Dunărea în dorința de a face o baie muncitorească. Fotografiile ar fi arătat sute de mii de români în timp ce se răcoresc în ape curgătoare, precum indienii în Gange.
- Mazăre era doar primarul unui oraș sărac și încins de căldură, din sud-estul României. N-ar fi văzut fete atât de frumoase în viața lui decât în cluburile de fițe de pe lângă lacul Golovița și Sinoe. Nu făcea windsurfing, ci se dădea cu rolele pe străzile prăfuite ale unui oraș nevizitat.
- La Eurovision nu primeam chiar de la nimeni 12 puncte. Bine, nici acum nu se contorizează când ne votează Marea Neagră, dar asta pentru că-i treabă masonică.
- Autostrada Soarelui ar fi dus la cea mai mare întindere de apă din România: Lacul Razelm. Pe marginea lui ar fi apărut stațiuni precum Razelm Nord și Sud (pentru pensionari), Costirazelm (pentru hauseri), Razelm Vechi (rockeri, folkiști etc.) și Mamaia Razelmului (Ibiza de România cum ar spune Cabron).
- Omar Hayssam fugea din România pe Dunăre, într-o lotcă.
- Americanii construiau o bază militară la Frecăței, aproape de Tulcea.
- Traian Băsescu ar fi fost, înainte de a-l vota românii ca președinte, un simplu somelier, iar după ‘90 se reprofila ca agent Avon, pentru că-i tot place să călătorească.
- Poate cea mai importantă schimbare e că n-ar fi existat Tudor Chirilă. Fiind mereu captivat de mare, și cântând despre ea în aproximativ toate piesele, lipsa unui litoral autentic i-ar fi produs o gravă lacună de inspirație. Și cât să tot cânți despre munți? Pro