Cauţi mâncăruri savuroase, care să nu-ţi pună în pericol silueta? Ce zici de câteva supe hrănitoare, din legume şi verdeţuri de sezon? Iată cât de uşor le prepari şi câte beneficii au!
Tarabele pieţelor abundă acum de tot ce e mai bun: mazăre dulceagă, lobodă roşie şi verde, spanac, varză nouă, ştevie acrişoară, ceapă verde, morcovi crocanţi, leuştean, mărar sau pătrunjel aromat… Să nu mai vorbim despre delicioşii cartofi noi. Sunt o bunătate în ciorbele acrite sau în supe.
Dacă ţi-am făcut poftă atunci iată câteva reţete de supe nutritive, care te hidratează din plin în zilele calde şi-ţi aduc imediat senzaţia de saţietate. Şi încă ceva! Nutriţioniştii ne recomandă să nu păstrăm supa în frigider mai mult de două-trei zile. Motivul? Nutrimenţii se pierd şi astfel gustul mâncării se alterează.
Supă de mazăre (180 kcal/ porţia)
Ingrediente: 300 g mazăre, 2 morcovi, 1 legătură de ceapă verde, 1ardei gras roşu, 1ţelină mică, 1roşie, 1lingură ulei, pătrunjel, leuştean, 2 l apă, sare, piper.
Preparare: Cureţi şi speli mazărea, morcovul, ceapa verde, ardeiul gras, ţelina şi roşia. Mai întâi, opăreşti mazărea şi apoi o fierbi cu legumele tăiate cubuleţe.
Citeşte continuarea pe clickpoftabuna.ro