Cu mulţi ani în urmă, datorită lui Ilie Năstase şi Ion Ţiriac foarte mulţi români, dacă nu majoritatea s-au familiarizat cu tenisul de câmp. De atunci, de peste 40 de ani, nu am întâlnit pe nimeni care să nu ştie regulamentul acestui sport, altfel destul de complicat şi oarecum neobişnuit, în comparaţie cu altele.
În prezent cazul “Becali” este mediatizat într-o măsură ne mai întâlnită. Probabil se vor face statistici care vor proba faptul că numele lui George Becali a fost şi este mai des pomenit decât era Nicolae Ceauşescu chiar în ziua lui de naştere, pe 26 ianuarie.
Din toate poveştile despre cazul “Becali” poporul român, căci tot poporul participă la această telenovelă, află informaţii despre justiţia din ţara noastră. Foarte curând în mediile cele mai diverse oamenii vor dezbate concluziile care s-au desprins la fond sau la recurs, vom afla câte instanţe de judecată avem, în ce condiţii se dau pedepse cu suspendare şi când nu. Aşa cum , pe vremuri mulţi tineri s-au apucat de tenis de câmp, în prezent facultăţile de drept s-ar putea să câştige mai mulţi adepţi.
Pe de altă parte în acest adevărat tsunami de păreri pro şi contra, de proiecte de atac la CEDO şi de supoziţii privind o posibilă graţiere, românii s-ar putea să vadă cum funcţionează justiţia lor. În care un om stă prin tribunale peste zece ani şi apoi judecătorii cu cea mai bună pregătire, din ţară au păreri foarte diferite. Ar mai putea să observe românii pe cine graţia Ion Iliescu în nume propriu sau “la grămadă”. Am citit această listă şi cel mai mult m-a mirat cazul colonelului Cristian Bernevig, graţiat de Ion Iliescu în 2002. Pe 25 decembrie 1997, fostul şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei, în timp ce se îndrepta spre Predeal, "într-o misiune ordonată", a acroşat o maşină din sens opus. În urma impactului au murit cinci oameni. A fost condamnat la trei ani de