Enel România sărbătoreşte Ziua Biodiversităţii printr-o activitate specială, în cadrul proiectului City of Energy. În baza unui parteneriat cu Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, în administrarea căruia se află Delfinariul, şase specii de plante, păsări şi mamifere pe cale de dispariţie sau ameninţate din zona Dobrogei şi a Mării Negre au fost pictate pe pereţii unui transformator Enel de mari dimensiuni amplasat în acest complex. Vizitatorii Delfinariului vor avea posibilitatea să înveţe lucruri noi despre unele dintre cele mai valoroase specii protejate şi le vor putea arăta copiilor plante, păsări şi mamifere pe care aceştia nu au mai avut ocazia să le cunoască.
Pe pereţii transformatorului va fi amplasat şi un panou explicativ, care va oferi informaţii despre statutul fiecărei specii. Astfel, unitatea Enel va deveni o adevărată enciclopedie ilustrată a celor şase specii protejate. Acest eveniment reprezintă o ocazie de a le reaminti atât adulţilor, cât şi tinerelor generaţii, de fragilitatea plantelor, păsărilor şi mamiferelor, de rolul acestora în ecosistem şi de nevoia de a le proteja în contextul industrializării constante. Cel care a pictat transformatorul Enel este artistul Mihai Comănescu, cunoscut sub pseudonimul Boeme.
Cele şase specii au fost selectate împreună cu biologii de la Complexul Muzeal de ştiinţe ale Naturii din Constanţa. Acestea sunt: bujorul de stepă, spinul lui Hristos, muflonul, delfinul cu bot de sticlă, gâsca cu piept roşu şi pelicanul creţ. Prin proiectul City of Energy, transformatorul Enel din cadrul complexului se va adăuga listei de atracţii turistice şi educaţionale ale zonei. Enel România sărbătoreşte Ziua Biodiversităţii printr-o activitate specială, în cadrul proiectului City of Energy. În baza unui parteneriat cu Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, în administrarea