Scris de Cristina Ghilea - Maşinile cu afişul „De vânzare” sunt, şi ele, vânate de agenţii Poliţiei locale.
Cine crede că poate dispune cum vrea de maşina proprietate personală, inclusiv afişând pe geamuri că aceasta este de vânzare, se înşeală.
La Oradea, cel puţin, o atare situaţie, constatată de echipajele Poliţiei locale prin oraş, devine imediat sursă la bugetul local. Şi asta cu acoperirea legală oferită de toate regulamentele de parcare pe care le-a avut oraşul din 2006 încoace.
Ideea a fost lansată pe vremea adminstraţiei Filip, cu intenţia de a muta comerţul de maşini de pe străzile oraşului în Piaţa Obor, pe terenul amenajat în această incintă.
Totuşi, adminstraţia Bolojan este cea care o pune în aplicare. Desigur, actualii diriguitori ai municipiului dispun de instrumentul necesar implementării – Poliţia locală. Pe de altă parte, Municipalitatea e mânată şi de o mare foame de bani, pe care orădenii au putut-o constata prin măsuri dintre cele mai diverse şi mai contestate, de la modificările la materia impozabilă sau taxe pentru ocuparea domeniului public, până la desele, scumpele şi diversificatele amenzi.
Simplul anunţ cu „De vânzare” lăsat în maşină este suficient pentru a-i aduce proprietarului belele cu Primăria. De treaba asta s-a convins, în urma unei experienţe la prima mână, şi orădeanul S.C. care, pentru că şi-a parcat maşina lângă casă – în Rogerius, în zona Orăşelului Copiilor cu afişul „De vânzare” la vedere, s-a trezit cu roţile blocate şi cu un proces verbal pentru contravenţie, de la Poliţia locală.
„Am primit un telefon de la Poliţia locală şi am fost anunţat că mi-au blocat maşina. În prima fază am crezut că e din cauza locului unde am parcat-o: era pe un loc neamenajat dar fără indicator că e parcarea interzisă. S-au legat, însă, de afiş, că de ce e maşina de vânzare, că maşinile se expun la vânzare numai în