Proprietarii unui bloc din Craiova riscă să rămână fără apă caldă din cauza nepăsării acelora care îi reprezintă în asociaţia de proprietari (sau asociaţiile) din care fac parte. Ei îşi plătesc contravaloarea consumului de energie termică la o asociaţie, dar factura este transmisă de furnizor altei asociaţii, unde figurează ca mari datornici.
Blocul 41 A, scara 2, din Craioviţa Nouă apare în acte arondat la Asociaţia de proprietari nr. 9 „Constantin Brâncoveanu“, dar faptic din anul 2007, când asociaţia s-a împărţit în două, proprietarii îşi plătesc întreţinerea la altă Asociaţie. nr. 9 „George Enescu“. Acest lucru se întâmplă din cauza unei greşeli făcute de instanţa de judecată în redactarea actului de constituire, unde în loc de bloc „41 A, scara 2“ s-a trecut greşit „41A2“. A doua ciudăţenie este că la încheierea contractelor cu furnizorii, toţi au fost de acord să factureze consumul respectivului bloc pe adresa asociaţiei noi, mai puţin furnizorul de căldură al oraşului, SC Termo Craiova. Societatea continuă să factureze consumul de energie termică al locatarilor tot la vechea Asociaţie nr. 9 „Constantin Brâncoveanu“. „Noi ne-am despărţit de asociaţia veche în 2007, iar acest bloc a venit la noi. Dar s-a făcut o greşeală când ne-au dat hotărârea de la instanţă - în loc de 41 A, scara 2, au trecut împreunat 41A2. Acum avem pe rol altă cauză pentru lămurirea acestui lucru. Dar problema este că oamenii plătesc la noi şi ar fi păcat să se trezească fără apă caldă“, a spus Alexandru Neaga, administrator la Asociaţia nr. 9 „George Enescu“.
Unii cu factura, alţii cu banii
Cum stau, de fapt, lucrurile? SC Termo Craiova transmite factura cu contravaloarea consumului de energie termică al acestui bloc la Asociaţia de proprietari nr. 9 „Constantin Brâncoveanu“, administratorul de la Asociaţia nr. 9 „George Enescu“ cere celui de la Asociaţia de proprieta