Comisarul şef de poliţie Mihai Curt-Iosip a fost condamnat, ieri, de Curtea de Apel Cluj la trei ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă. Curt a fost eliberat, tot joi, din arest, unde a stat patru luni, după un proces cu un denunţător controversat.
Ofiţerul Mihai Curt-Iosip, din cadrul Serviciului de Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, a stat în arest preventiv timp de patru luni fiind acuzat de procurorii DNA că ar fi pretins de la Gabor Gabor 5.000 de euro şi 3.500 de lei pentru a interveni pe lângă autorităţi în vederea recuperării unei maşini aflată în custodia Serviciului furturi auto.
Întrucât nu ar fi rezolvat problema, în 9 ianuarie 2013, Curt-Iosip i-a restituit denunţătorului 1.000 de euro, iar în 15 ianuarie încă 2.000 de euro, se arată în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată.
Procurorii s-au sesizat în urma denunţului făcut de Gabor Gabor, cămătar din Cluj, care a fost şi informatorul ofiţerului de poliţie. Declaraţiile date de Gabor, atât în faza de urmărire penală, cât şi în cursul judecăţii au fost pline de contradicţii, acesta fiind acuzat în repetate rânduri de avocatul lui Curt că dă declaraţii mincinoase. De altfel, Gabor Gabor şi soţia acestuia, care şi-au semnat declaraţiile cu degetul, pentru că sunt analfabeţi, au făcut scandal în instanţă, fiind chiar evacuaţi din sala de judecată şi amendaţi de judecător. Apărătorul lui Curt, şi ofiţerul însuşi au subliniat că denunţul făcut de Gabor este de fapt un act de răzbunare pentru că poliţistul l-ar fi împiedicat să extorcheze sume astronomice, de ordinul sutelor de mii de euro, de la Constantin Asăvoaie, preşedintele unei fundaţii din Cluj, care s-a împrumutat de la cămătar.
Curt a respins acuzaţiile procurorilor, însă a admis că relaţia sa cu Gabor Gabor era una nepot