În opinia Administrației Prezidențiale,
judecătorul român la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), Corneliu Bârsan, nu este bun de nimic. În toți acești ani, n-a fost în stare să facă un lobby mai de Doamne-ajută pentru ca țărișoara mea și a ta, stimate interlocutor, să nu piardă sute de procese. Cu o medie de 90 de cauze pierdute pe an și despăgubiri de zeci de milioane de euro plătite de la buget, România rămâne cel mai condamnat stat la CEDO din UE. Planificatorii de la Cotroceni nu pot schimba justiția românească, cu tarele ei, cu corupția ei, cu erorile ei judiciare, dar îi pot înlocui pe magistrații independenți din structurile comunitare cu scule apropiate președintelui în exercițiu.
Unealta agreată de Traian Băsescu pentru
a-l înlocui pe Bârsan înainte de terminarea mandatului de jdecător la CEDO, în decembrie 2013, este judecătoarea Iulia Antoanella Motoc de la Curtea Constituțională a României. Cunoscută, la nivelul UE, pentru luările de poziție pe răstimpul celei de a doua suspendări a lui Traian Băsescu, când a susținut teza loviturii de stat instrumentate de USL, Motoc este pregătită pentru noi misiuni de luptă. Apoi, Motoc este nevasta lui Mihnea Motoc, șeful Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE și, nu în ultimul rând, știe să citească, conform CV-ului ei profesional, în germană și rusă.
Din acest motiv, și din multe altele,
judecătorul Bârsan și întreaga sa familie au devenit ținta predilectă a SRI, care i-a pus telefoanele sub supraveghere. Întâmplarea face ca soția lui Corneliu Bârsan, Gabriela Bârsan, să fie judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii și să vorbească la telefon despre planurile sale de concediu. Sperăm din tot sufletul ca DNA să poată demonstra că a fost plătită de un grup de infractori