Comunicarea este, fără doar şi poate, cea mai bună metodă de a atenua tensiunile în relaţia de cuplu, însă nu este chiar atât de uşor să spui ce ai pe suflet fără să omiţi unele lucruri de teamă că-l raneşti pe celălalt.
Melissa Melms, editor pe relatii si sex la editia americana a revistei „Glamour”, a constatat ca multe intre impacarile reusite in relatie au pornit de la e-mailuri trimise de parteneri unul altuia. Odata problema expusa in scris, intrevederea si discutarea problemelor fata in fata s-a dovedit a fi mult mai usoara. In opinia ei, mesajele scrise cu ceea ce ne framanta in relatia de cuplu este metoda de comunicare si impacare cea mai apropiata de perfectiune.
Pe de alta parte, in opinia Christinei Steinorth, psihoterapeut si autor al cartii „Cue Cards for Life: Thoughtful Tips for Better Relationships”, cea mai buna metoda de a revolva divergentele din relatie este „sa comunici cu partenerul despre ceea ce te framanta fata in fata, cu cartile pe fata” din doua motive:
1. Este imposibil sa vezi expresiile fetei si limbajul trupului partenerului in momentul in care ia la cunostinta framantarile tale. Printr-un e-mail, nu vei sti, de fapt, cum a primit iubitul sau iubita oful tau. Totodata, se poate sa nu aiba timp sa se concetreze asupra mesajului tau scris. Poate este la serviciu, poate este intr-o sedinta de munca si citeste e-mailul pe telefon, devenind astfel incapabil sa continue sedinta, poate pur si simplu nu il vede si intarzie sa iti raspunda. De altfel, un raspuns intarziat sau unul laconic, din lipsa de timp, poate fi ofensator persoanei care l-a trimis si poate chiar inrautatii lucrurile.
2. Se poate ca partenerul care a primit si citit e-mailul sa considere ca simpla expunere in scris este suficienta pentru rezolvarea problemelor. Motiv pentru care nici nu o sa mi discute despre framantarile tale.
„De regula nu