Urbanismul curent, întreținerea monumentelor istorice, fața orașului, starea caselor și a palatelor , a drumurilor și a trotuarelor ne reprezintă. Toate reprezintă cultura și simțul civic a locuitorilor, interesul administrației să gospodărească avuția ce a primit-o la începutul mandatului și este obligată să o predea intactă , în bune condiții următorilor.
Întreținerea este o problemă complexă, un domeniu de incidență a multor specialități și meserii. Este , altfel vorbind, un ring pe care evoluează restauratorii, instalatorii, tâmplarii, electricienii, constructorii, drumarii și mulți alții.
Astăzi, pentru două domenii Pro Urbe prezintă soluții. Primii pe care dorim să-i convingem că se poate, sunt membrii C.L.M. Iată cum ornamentele de care suntem mândri, caracteristice Aradului, sunt turnurile ornamentale. Ele sunt proprietatea comună a asociațiilor de proprietari și unele , neîngrijite, au devenit pericole publice. Amintesc de turnul din fața Primăriei aparținând Palatului Neuman. Că există soluții de restaurare, iată, vă prezint turnul Palatului soției lui Kovacs Artur de pe b-dul Vasile Milea nr. 19. Fotografia nr.1 Priviți-l stimați consilieri. Oare zecile de proprietari din Palatul Neuman nu au soluții?
Cablurile care distrug ornamentele, care nu permit realizarea de fotografii curate, pentru cele mai frumoase clădiri, au devenit prea numeroase. Oare cum o fi la alții, în orașe ca al nostru, din cuprinsul UE? În orașele vecinilor, cablurile sunt mascate, nu se văd. Că se poate și altfel, priviți stimați consilieri C.L.M., pe str. Crișan la nr.12 există o casă ca o bijuterie, fără cabluri pr fațadă. Cablurile, în schimb, sufocă edificiile din dreapta și stânga. Uite că s-a putut. Să fie vreo minune la mijloc?
Pro Urme, cu răbdare, în interesul orașului, într-un serial, va relua această temă, despre streșini, despre cofrete, despr