Câți membri, atâtea păreri la Casa Fotbalului și LPF despre licențieri și sistemul de retrogradare – promovare în Liga 1. Se vorbește chiar despre un campionat cu 12 echipe, dar rămâne în picioare și varianta cu 18 formații, doar că nimeni nu cunoaște criteriile de selectare a acestora.
Conform regulamentului, în eșalonul secund coboară grupările care nu au obținut licența, cele patru formații ce vor retrograda pe criterii sportive, iar din seriile Ligii a II-a promovează doar locurile 1 și 2. Asta a susținut sus și tare inclusiv Mircea Sandu, care nu concepe să mai facă compromisuri ca anii trecuți. Însă, unul dintre membrii Comitetului Executiv al FRF spune că nimic nu e decis la această oră. „Fără a-l combate pe președintele Federației, care interpretează foarte corect statutul și regulamentele Federației, s-ar putea să nu fie cum spune dânsul. Și asta pentru că sunt aspecte care se bat cap în cap. De exemplu, se știe de acum un an că în ediția viitoare de campionat vor lua startul 18 echipe, doar că acum nimeni nu mai știe cum se completează locurile. Așa că există mai multe variante ce vor fi analizate în Comitetul Executiv, unde fiecare are un vot, indiferent de ce funcție ocupă la Federație. Pe 1 iunie se va decide totul înainte de ultima etapă în Liga a II-a”, a explicat Gheorghe Constantin.
Întrebat dacă UTA se poate trezi din vară în elita fotbalului românesc, actualul director executiv al grupării „textiliste” a afirmat: „În situația noastră din clasament ar trebui să sperăm ca cei de la Corona Brașov să fie depunctați în cazul litigiului cu Larisa, sau Damila să nu mai facă puncte. Ar mai fi și varianta ca două dintre Corona, Poli și Măciuca să nu-și ia licența, iar în Comitet să se voteze ca și locurile 3 și 4 să promoveze. Au mai fost situații în sezoanele trecute… În fine, mai e și posibilitatea barajului între formațiile de pe locuri