Revoltele din Suedia, tara considerata pana acum calma, aduc in atentie existenta unor baze sociale mai extinse cu riscuri mult mai ridicate de a genera tensiuni in Europa.
In contextul apropierii verii si al efectelor inca prezente ale austeritatii, exista o discrepanta semnificativa, care se extinde permanent, in ceea ce priveste somajul in randul tinerilor, unul dintre principalii factori care pot genera miscari sociale, nu doar intre tarile de la periferie si cele din centru, dar si in interiorul unei natiuni, noteaza Zero Hedge .
De exemplu, daca Grecia are cea mai ridicata rata a somajului in randul tinerilor din Europa, patru din primele cinci regiuni cu cei mai multi someri tineri se afla in Spania. In unele zone, rata somajului ajunge si la 70%.
In acelasi timp, prapstia dintre bogati si saraci in Europa devine din ce in ce mai mare.
Regiunile cu cele mai mari si regiunile cu cele mai reduse rate ale somajului in randul tinerilor:
Organizatia Internationala a Muncii avertizeaza politicienii ca trebuie sa abandoneze austeritatea si sa stimuleze crearea de locuri de munca.
"Cand rata somajului este atat de ridicata ca in prezent, in timp ce saracia si protectia sociala se inrautatesc, atunci riscul de tensiuni sociale creste odata cu aceasta", a afirmat Miguel Angel Malo, profesor de economie la Universitatea din Salamanca, Spania, citat de Deutsche Welle.
Revoltele din Suedia, tara considerata pana acum calma, aduc in atentie existenta unor baze sociale mai extinse cu riscuri mult mai ridicate de a genera tensiuni in Europa.
In contextul apropierii verii si al efectelor inca prezente ale austeritatii, exista o discrepanta semnificativa, care se extinde permanent, in ceea ce priveste somajul in randul tinerilor, unul dintre principalii factori care