Până la sfârşitul acestui an, grupul Bosch va avea 2.000 de angajaţi în România şi va investi circa 120 de milioane de euro, în fabricile de la Blaj şi Cluj-Napoca. Sursa: BOSCH
Media de vârstă a celor selectaţi să lucreze la unitatea Bosch de la Cluj este de 30-35 de ani. Aceasta nu este o medie optimă de vârstă pentru un angajator, deoarece angajatul încă mai are mult de învăţat, după cum ne-a declarat Brigitte Eble, director general al Robert Bosch S.R.L. şi reprezentanta Grupului Bosch în România. Angajatul-ţintă, în cultura germană, are 40-45 de ani, pentru că are experienţă şi o siguranţă dată de vârstă.
Totuşi, într-un grup care are o medie de 19 patente şi brevete înregistrate pe zi şi tinde ca toate produsele electronice pe care le produce să fie conectate la internet, tinerii care se pot adapta rapid noilor tehnologii au un avantaj în faţa experienţei colegilor mai în vârstă.
Potenţial de creştere
Centrul de producţie de la Cluj va fabrica şi dezvolta unităţi electronice de comandă pentru autovehicule, în urma unei investiţii de 77 de milioane de euro. Peste 300 de angajaţi vor lucra în noul centru de producţie de la Cluj, a cărui construcţie a fost deja demarată.
Producţia efectivă va începe în unitatea de la Cluj spre finalul anului. Până atunci, personalul este şcolit în centre Bosh din afara ţării. În prezent, circa 150 de persoane recrutate din România se perfecţionează în centre din Ungaria, Germania şi Franţa, după cum ne-au explicat reprezentanţii companiei. Activitatea la centrul din Ungaria a debutat la fel ca în cazul centrelor de la Blaj şi Cluj-Napoca şi a ajuns în câţiva ani să fie un punct de reper pe harta celor de la Bosch.
Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unităţi electronice de coman