Spitalul Clinic Căi Ferate din Craiova a trecut din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Ministerului Sănătăţii.
Spitalul Clinic Căi Ferate din Craiova se află în plin proces de dezvoltare. După o luptă de mai bine de şase ani, reprezentanţii unităţii spitaliceşti au reuşit să câştige un proces în care era revendicată o parte importantă a clădirii unde medicii de la CF îşi desfăşoară activitatea. Aceasta nu este singura veste bună, o mare parte a spitalului a fost modernizată, aparatajul este de ultimă generaţie, lifturile sunt noi, iar colectivul de medici şi colaborarea cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova clasează spitalul pe o treaptă superioara. Mai mult decât atât, unitatea spitalicească a trecut din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Ministerului Sănătăţii.
După o perioadă în care imaginea spitalului a suferit mai multe transformări, acum situaţia a fost îmbunătăţită.
“Odată cu trecerea spitalului în subordinea Ministerului Sănătăţii i se va schimba şi titulatura, iar modificările vor fi organizatorice şi legislative. În prezent avem în jur de 2-3000 de pacienţi zilnic, iar internările sunt în jur de 2-300. Există posibilitatea ca spitalul să treacă în subordinea primăriei, dar acum este al Ministerului Sănătăţii şi nu se ştie dacă se va dori cedarea acestuia. Pentru a funcţiona în parametri normali, spitalul are nevoie în prezent de aproximativ 800.000 de lei pe lună”, a declarat Gabriel Mogoş, managerul Spitalului Clinic Căi Ferate Craiova.
La câteva luni de la instalarea noii conduceri, veştile bune nu contenesc să apară. Imaginea Spitalului CF din Craiova a fost îmbunătăţită considerabil, iar litigiul dintre cei care susţineau că sunt foştii proprietari şi conducerea spitalului a fost soluţionat în favoarea unităţii spitaliceşti.
“În cele 6-7 luni de când am preluat spitalul am re