Sorin Georgian Ionescu este un tânăr care suferă de o boală neurologică rară: distonie. Nu l-a împiedicat să termine o facultate, să scrie o carte despre afecţiunea sa şi să creeze o asociaţie pentru sprijinirea celor cu astfel de afecţiuni.
Ce v-a determinat să vă povestiţi experienţa în volumul "(diz) Abilitatea în experienţe. Gânduri...Cuvinte...Simţiri"?
Motivele care m-au determinat să scriu această carte sunt multiple, însă voi încerca să mă opresc la cele mai importante dintre ele. Acestea ar fi, nevoia unui sprijin finaciar de care am nevoie pentru efectuarea unei evaluări complexe în cadrul unei clinci din străinătate datorită problemei de sănătate cu care mă confrunt, o boală rară care se numeşte distonie şi care în România este foarte greu diagnosticabilă şi, implicit, prescrierea unui tratament corespunzător este îngreunată. Un al doilea motiv cu o mare importantă care a concurat la apariţia acestui volum este materializarea proiectului social la care lucrez de aproximativ un an de zile, o asociaţie nonguvernamentală care să lupte pentru drepturile persoanelor suferinde de această boală rară şi a persoanelor cu diferite dizabilităţi. Şi nu în ultimul rând am vrut să mă alătur persoanelor cu dizabilităţi în lupta acestora de a prezenta această condiţie într-o altă lumina, dincolo de ceea ce se percepe la prima impresie.
Povestiţi, în câteva fraze, structura volumului: copilărie, adolescenţă, studenţia la Cluj, voluntariatul.
Ideea cărţii a plecat de la adunarea posturilor de pe blogul personal pe care scriu de câţiva ani într-o culegere care să redea stările unei persoane cu dizabilităţi în diferite momente ale vieţii. Însă ca acest tablou să fie complet m-am gândit că ar fi bine să prezint sub forma unei descriei autobiografice o parte din experienţele prin care o persoană cu dizabilitate trece în ciclul evolutiv al vieţii.