Cântăreţul Mihai Trăistariu s-a luptat timp de aproape 10 ani cu calviţia. Acum, artistul crede că a reuşit să scape de această afecţiune care i-a apărut încă de pe vremea când avea 24 de ani. „S-au împlinit două luni de când am făcut transplantul de păr în Turcia. Rezultatele sunt spectaculoase. Am 30 de firicele crescute în creştetul capului, de care sunt extrem de mândru”, a declarat pentru gândul Trăistariu.
Medicii spun că alopecia sau calviţia reprezintă o boală care afectează, în special, persoanele trecute de 35 de ani. „Potrivit statisticilor de specialitate, 70% dintre oameni încep să se confrunte cu rărirea podoabei capilare odată cu împlinirea vârstei de 35 de ani. Incidenţa este mai ridicată în rândul bărbaţilor”, a declarat pentru gândul medicul dermatolog prof. dr. Anca Zbranca, membru al Societăţii Române de Dermatologie.
Specialiştii în dermatologie spun că, din dorinţa de a trata calviţia, majoritatea celor care se confruntă cu această boală sunt tentaţi să apeleze la tot felul de solulţii care promit rezultate uimitoare într-un timp relativ scurt. Medicii dermatologi afirmă că nu toate tratamentele de tipul şampoanelor sau al loţiunilor stopează căderea firelor de păr şi nici nu accelerează creşterea podoabei capilare.
Zilnic ne cad între 50 şi 100 de fire de păr
„Cauza căderii părului este extrem de importantă atunci când dorim să apelăm la tratamente care să stopeze acest efect. Farmacistul, prietenii sau ceilalţi membri ai familiei nu sunt cele mai indicate persoane care să recomande soluţia adecvată împotriva căderii firelor de păr”, a mai spus prof. dr. Zbranca.
Stresul, tratamentele hormonale, genetica, sarcina şi utilizarea produselor cosmetice agresive, precum vopseaua de păr, decolorantul sau soluţia pentru permanent sunt câteva dintre cauzele căderii părului.
Mihai Traistariu spune că în cazul său