Sute de lumânări aprinse au luminat și în acest an zona din fața Obeliscului din Alba Iulia pentru a aminti oamenilor de frumusețea lucrurilor mărunte. Inițiativa devenită deja tradiție aparține cercetașilor din Centrul Local “Axente Sever”, iar evenimentul a avut loc sâmbătă seara.
Ca de fiecare dată, în zona dintre Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan şi Poarta a III-a a Cetăţii, au strălucit mii de candele în cutiuțe de hârtie (gulguțe) confecționate manual. Un element nou, propus la această ediţie, este schimbul de cărți. Doritorii au fost îndemnaţi să doneze o carte alături de un mesaj către viitorul posesor al cărții și să ia în schimb orice altă carte. Scopul proiectului este de a aduce un strop de bucurie cititorilor de beletristică, de a găsi cărți noi, prin care să redescopere frumusețea lucrurilor mărunte.
Uneori uităm să ne bucurăm de primăvară, zâmbete și flori, fiind mereu ocupați cu munca sau școala, captivi în monotonie. Sâmbătă, 25 mai, ora 21.00, cercetașii albaiulieni au propus momente de relaxare, evadare și redescoperire a lucrurilor mărunte care ne fac să zâmbim.
“Festivalul Luminii”, așa cum a fost denumită această manifestare, antrenează an de ani sute de cercetași din întreaga țară, iar în diferite orașe, simultan, lumânările aprinse vestesc “Seara Viselor Împlinite”.
Ideea acestui festival a apărut în 2004 când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să amintească oamenilor de frumusețea lucrurilor mărunte din viața lor. Unindu-și forțele, au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci “Seara Viselor Împlinite”, când clujenii prezenți au așezat pe lacul din Parcul Central aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor și dorința de a deveni realitate. Festivalul a continuat, în 2005, 2006, 2007, fiind foarte bine primit și cres