Patronul unui serviciu privat de ambulanță din București acuză jocuri de interese la Casa de asigurări. Până anul trecut, ca să obții contract, comisionul era de 10%, iar pentru că a refuzat să dea șpagă, a stat doi ani pe tușă. La analize și consultații, tarifele de decontare sunt atât de mici încât nu poți avea profit dacă nu furi.
Deși nu au voie să intervină decât pe cazuri de la cod verde în jos (non-urgențe- consultații la domiciliu și transport medical), operatorii privați de ambulanță se bat să obțină finanțare de la Casa de asigurări. Miza este mare, întrucât contractele se obțin prin negociere, iar urgențele, chiar și cele minore, sunt decontate mult mai bine decât analizele și consultațiile și nici măcar nu e nevoie să fraudezi sistemul ca să faci profit.
După ce a fost respins în ultimii doi ani, patronul celui mai mare centru medical din vestul Bucureștiului și fondatorul primului serviciu de ambulanță privată din București era cât pe ce să rămână și anul acesta fără finanțare de la Casa de asigurări. Motivul: nu are o culoare politică definită. După mai multe memorii și insistențe, a primit doar 3% din suma pe care o ceruse inițial. Nici atunci când avea contract cu Casa nu era favorizat: era trimis numai în Ferentari!
EXCLUSIV PRINT. Citiți vineri, numai în ediția tipărită a ziarului „Evenimentul zilei”, dezvăluiri în exclusivitate despre cumetriile dintre oameni din Casa de asigurări de sănătate și privați, dar și despre mercurialul șpăgilor care cumpără an de an contractele cu statul.