TIMIȘOARA. Viceprimarul Traian Stoia continuă foiletonul început săptămâna trecută, despre prejudiciile massive care s-au creat în ultimii 22 de ani. Stoia a oferit detalii despre o tranzacție care a prejudiciat serios municipalitatea și care în momentul de față reprezintă o rușine pentru oraș: groapa și ruina aflată la doi pași de Piața Unirii.
În septembrie 2000 se ține o licitație la Primăria Timișoara și se închiriază un imobil aflat pe strada Eugeniu de Savoya nr. 16, unde acum este o groapă imensă. Scopul licitației pentru spațiul comercial era ca viitorul câștigător să o recompartimenteze și amenajeze. Farmacia Vlad câștigă licitația, având un punctaj superior. Firma se angajează ca în următorii trei ani să facă o investiție de 500.000 de mărci germane (n.r. – moneda de la acea vreme), iar investițiile trebuiau să înceapă în șase luni. În anul 2002 apare o lege care le permite chiriașilor ce făceau comerț în spații închiriate să le cumpere. Firma vrea să cumpere clădirea, Primăria se opune, dar în urma unor procese, în 2006, firma devine proprietară pe clădire. Apoi, firma Vlad a vândut spațiul la două firme italiene, cu suma de 1.050.000 de euro, iar Primăria atacă vânzarea uitând să treacă motivația, a precizat viceprimarul Traian Stoia.
Potrivit acestuia, Curtea de Apel stabilește corectitudinea vânzării.
Serviciul Juridic (n.r. – al Primăriei), plătit din bani publici, nu și-a făcut treaba cu conștinciozitate sau cu profesionalism. Dacă se specifica faptul că dna Vlad (n.r. – Rodica Vlad) a obținut dreptul de proprietate în baza acelei legi, ar fi putut vinde abia după 3 ani. Doamna Vlad a cumpărat imobilul cu 100.000 de euro. Acum, circulă în primărie zvonuri că spațiul acesta ar fi de interes public. Ar fi culmea ca Primăria să cumpere acest spațiu după ce italienii nu au putut face nimic acolo, a mai spus vicele Traian Stoia.